Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Börtön elől menekül az indonéz robbantó

MTI
2006.09.05. 15:14

Nyolc évi szabadságvesztére ítélt egy indonéz bíróság kedden Bali szigetén egy informatikai tanárt, akit abban találtak bűnösnek, hogy közvetett részese volt egy 20 ember életét kioltó hármas robbantásos öngyilkos merényletsorozatnak. A szigeten tavaly október 1-jén egy időben két turistaparadicsomban végrehajtott támadásokban az ártatlan áldozatok mellett életét vesztette a három kamikaze merénylő is.

A 30 éves Abdul Azizt amiatt ítélték el, hogy egy internetes honlapot szerkesztett és tett fel a világhálóra a merényletsorozat malajziai robbantási szakértője és az akciók egy másik indonéz kiagyalója számára. A web site-on keresztül továbbították a nyugati turisták elleni merényletekre való felhívást.

A mérnököt amiatt is elítélték, hogy az indonéz szervezőt bújtatta. Noordin Mohammad Top még mindig szabadlábon van annak ellenére, hogy az indonéz rendőrség már több rajtaütést szervezett meg ellene, de a férfinak eddig sikerült elmenekülnie a biztonsági erők elől.