Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rálőtt az orosz központi bank helyettes vezetőjére

MTI
2006.09.13. 22:24

Merényletet követtek el szerda este Moszkvában az orosz központi bank elnökének első helyettese ellen, Andrej Kozlov súlyosan megsebesült a támadásban, gépkocsivezetője pedig életét vesztette - közölte a helyi rendőrség. A merénylet egy moszkvai sportpályánál történt, ahol futballmeccset játszottak egy kereskedelmi bank alkalmazottai. Kozlov gépkocsijával érkezett a helyszínre, amikor két fegyveres tüzet nyitott rá, de sofőrje életét oltotta ki.

Rendőrségi közlés szerint Kozlov állapota rendkívül súlyos. Egyes hírek szerint fejlövés érte, más híradások arról számoltak be, hogy a bankárt mellkasán és gyomortájékon lőtték meg. A merénylet után a rendőrség életbe léptette Vulkan-5 fedőnevű akciótervét. Minden rendőrparancsnokság megkapta a merénylők személyleírását és gépkocsijuk adatait. Andrej Kozlov a bankrendszer felügyeletével foglalkozik az orosz központi pénzintézetnél.