Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Öngyilkos merénylet Tell-Áfárban, 21 halott

2006.09.18. 20:00

Huszonegy ember életét vesztette és 17 megsebesült egy hétfői öngyilkos merényletben az északnyugat-iraki Tell-Áfárban.

A helyi rendőrség közlése szerint a robbanóanyaggal megrakott mellényt viselő férfi a város piacán robbantotta fel magát kora este. A térségben egyáltalán nem tartózkodtak iraki vagy amerikai biztonsági erők a merénylet elkövetésekor, a piactéren helybéliek álltak sorba, hogy megkapják gázpalackjegyüket.

Korábban a nap folyamán 13 ember életét vesztette és további 10 megsérült egy másik öngyilkos merényletben a nyugati-iraki Ramádiban. A merénylő a rendőrség egy toborzóhelye előtt röpítette levegőbe robbanóanyaggal megrakott gépkocsiját. A robbanás időpontjában több jelentkező várakozott a toborzóhely előtt, de nem ismeretes, hogy hány halálos áldozat és sérült került ki közülük.

Amerikai illetékesek az al-Kaida és szunnita fegyveres csoportok által elkövetett erőszakcselekmények megszaporodására figyelmeztettek a muzulmán böjti hónap, a ramadán 10 nap múlva esedékes kezdete előtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?