Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Reptéri tűz miatt mondtak le holland miniszterek

MTI
2006.09.21. 15:44

Benyújtotta lemondását a holland igazságügyi és a lakásépítési miniszter csütörtökön, miután egy 11 halálos áldozattal járó reptéri tűzeset kivizsgálása során egy sor biztonsági hiányosságra derült fény, jelentette az ANP holland hírügynökség. A tűz az amszterdami Schiphol repülőtér fogdájában ütött ki, és tizenegy kitoloncolás előtt álló illegális bevándorló életét követelte tavaly októberben.

A jelentés leginkább Piet Hein Donner igazságügyi miniszter tárcáját marasztalta el, a fogdaépület tűzbiztonsági szabályainak hiányosságai miatt. A lemondásokról jövő időben beszámoló NOS holland hírügynökség jelentése szerint az igazságügyi és Sybilla Dekker lakásépítési, tervezési és környezetvédelmi miniszter rendkívüli kabinetülésen határozott úgy, hogy lemond, miután nyilvánosságra hozták a vizsgálatot végző bizottság jelentését.