Judit
2 °C
7 °C

A németek többsége elutasítja a szélsőjobboldalt

MTI
2006.09.29. 10:40

Elutasítja a szélsőjobboldali pártokat a német lakosság túlnyomó többsége egy pénteken nyilvánosságra hozott felmérés szerint. A tekintélyes Ipsos intézet által végzett közvélemény-kutatásból kitűnt, hogy a megkérdezettek hetvenhat százaléka azt hangoztatta: "szélsőjobboldali pártokra soha nem szabad szavazni, bármilyen rosszul mennek is a dolgok".

A felmérést azt követően végezték, hogy a Mecklenburg-Elő-Pomerániában tartott tartományi választások eredményeként - a gazdasági és szociális problémákat meglovagoló, demagóg és populista programjának köszönhetően - a helyi parlamentbe bejutott a neonáci Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD).

A megkérdezett német polgárok nyolcvanhat százaléka ugyanakkor annak a nézetnek adott hangot, hogy a szélsőjobboldali pártokkal nem az esetleges betiltással kell felvenni a harcot. Ehelyett a nagyobb pártoknak meggyőző alternatívákat kell kínálniuk a választóknak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?