Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Belőttek ausztrál mecset ablakán, de senkit nem találtak el

MTI
2006.09.30. 10:33
Egy magányos fegyveres belőtt egy mecset ablakán a nyugat-ausztráliai Perth városában, miközben az imaházban több száz hívő tartózkodott, de a lövedék senkit nem talált el - közölte szombaton a rendőrség.

Mintegy 400 ember imádkozott a Mirrabooka mecsetben helyi idő szerint péntek este, amikor az incidens történt - közölte Neville Patterson rendőrfelügyelő.

Az egyelőre ismeretlen támadó egyetlen lövést adott le egy puskából a mecset egyik második emeleti ablakára, majd egy gépjárművel elhajtott. A lövedék az ablakon áthatolva egy falba fúródott. A felügyelő szerint nem tudni, hogy a fegyveres gyilkos szándékkal lőtt, vagy csak meg akarta félemlíteni a bent lévőket.

Egy bent imádkozó elmondta, hogy a lövedék közvetlenül a füle mellett repült el, majd miután becsapódott a falba, robbanást hallott. A muzulmánok most tartják böjti hónapjukat, a ramadánt.