Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Lelőttek egy fegyveres behatolót a grúz-abház határon

MTI
2006.09.30. 18:48
Grúz rendőrök lelőttek egy fegyveres behatolót szombaton Grúzia és a tőle nyugaton elszakadt Abházia határán, miután az abháziai oldalról érkezett fegyveresek tüzet nyitottak rájuk - közölte a grúz belügyminisztérium.

"Átjött néhány ember az abháziai oldalról a Grúzia által ellenőrzött területre és tüzet nyitott. A lövöldözés következtében egy abház férfi meghalt és két grúz rendőr megsebesült" - mondta a minisztérium egyik szóvivője. Az egyik sebesült rendőr állapota súlyos.

Grúzia két elszakadt térsége, Dél-Oszétia és Abházia miatt igen feszült Grúzia és Oroszország viszonya, mivel a két régió szakadár vezetése kinyilvánította, hogy Oroszországhoz akarnak csatlakozni. Mihail Szaakasvili grúz elnök, aki hivatalba lépésekor célul tűzte ki Dél-Oszétia és Abházia visszacsatolását, azt állítja, hogy Moszkva tevékenyen támogatja a két térséget, egyúttal az ott állomásozó orosz békefentartók kivonását követeli. Orosz vezetők ezzel szemben azt mondják, hogy a két térségben vérontás kezdődne a békefenntartó egységek távozása után.