Szilvia
5 °C
16 °C

Lelőttek egy fegyveres behatolót a grúz-abház határon

MTI
2006.09.30. 18:48
Grúz rendőrök lelőttek egy fegyveres behatolót szombaton Grúzia és a tőle nyugaton elszakadt Abházia határán, miután az abháziai oldalról érkezett fegyveresek tüzet nyitottak rájuk - közölte a grúz belügyminisztérium.

"Átjött néhány ember az abháziai oldalról a Grúzia által ellenőrzött területre és tüzet nyitott. A lövöldözés következtében egy abház férfi meghalt és két grúz rendőr megsebesült" - mondta a minisztérium egyik szóvivője. Az egyik sebesült rendőr állapota súlyos.

Grúzia két elszakadt térsége, Dél-Oszétia és Abházia miatt igen feszült Grúzia és Oroszország viszonya, mivel a két régió szakadár vezetése kinyilvánította, hogy Oroszországhoz akarnak csatlakozni. Mihail Szaakasvili grúz elnök, aki hivatalba lépésekor célul tűzte ki Dél-Oszétia és Abházia visszacsatolását, azt állítja, hogy Moszkva tevékenyen támogatja a két térséget, egyúttal az ott állomásozó orosz békefentartók kivonását követeli. Orosz vezetők ezzel szemben azt mondják, hogy a két térségben vérontás kezdődne a békefenntartó egységek távozása után.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?