Piroska
-2 °C
5 °C

Az év EP-képviselője lett Járóka Lívia és Őry Csaba

MTI
2006.10.11. 13:57

Járóka Lívia és Őry Csaba, a Fidesz európai parlamenti képviselői elnyerték az Év európai parlamenti képviselője címet az EP Parliament Magazine című kiadványa által meghirdetett versengésben. Járóka Líviát az igazságosságért és alapvető emberi jogokért kategóriában, Őry Csabát a foglalkoztatásért kategóriában tüntették ki. A két politikus az Európai Néppárt (Kereszténydemokraták) és az Európai Demokraták Képviselőcsoportjának tagja.

A szavazásban a parlamenti képviselők, parlamenti asszisztensek és a frakciók munkatársai vehettek részt. A folyóirat összesen nyolc kategóriában szavaztatta meg az év képviselőit.

Járóka Lívia sajtótájékoztatóján kiemelte: az elismerés mindazok munkáját díjazza, akik eddig az EP-ben szót emeltek a romák diszkriminációja ellen. Úgy vélte, a voksolás eredményét nem befolyásolta Dimitar Sztojanov bolgár EP-megfigyelő cigányellenes, rasszista támadása, amelyet az ő jelölését támogató körlevélre válaszul elküldött az összes képviselőhöz. Őry Csaba azt mondta: a díjat egyebek között a magas szakmai hozzáértéssel és kompromisszumkészséggel indokolták.