Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Az izraeli hadsereg kivonult Bét-Hanúnból

MTI
2006.11.07. 06:52

Az izraeli hadsereg keddre virradóra kivonult a Gázai övezetben fekvő Bét-Hanúnból - közölte egy katonai szóvivő. "Küldetésünk teljesítése után kivontuk erőinket Bét-Hanúnból" - mondta a szóvivő. Palesztin szemtanúk már az éjszaka beszámoltak arról, hogy az izraeli hadsereg elhagyta Bét-Hanún központját.

"A hadművelet alatt több tucat palesztin halt meg tűzpárbaj, illetve légitámadások következtében. Több tucatnyi gyanús személy került őrizetbe kihallgatás céljából" - tette hozzá a szóvivő, aki elmondta, hogy a katonák jelentős mennyiségű rakétát, páncéltörő fegyvert, lőszert és robbanószert találtak. A hadsereg közlése szerint az izraeli erők a Gázai övezet északi részében, de a városon kívül foglaltak el állásokat.

A bét-hanúni volt a legjelentősebb offenzíva, amióta az izraeli hadsereg és a telepesek tavaly elhagyták a Gázai övezetet: a hat napig tartó hadművelet során több mint ötven palesztin halt meg. A hadművelet kezdetén az izraeli vezetők - közöttük Amír Perec védelmi miniszter - több ízben is hangsúlyozták, hogy Izrael nem kívánja megszállni a Gázai övezetet.