Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Berlusconi nem akar miniszterelnök lenni

MTI
2006.11.21. 12:22

Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő nem kíván többé visszatérni a kabinet élére, ezt a kijelentést emelte ki az olasz sajtó abból az interjúból, amely a Libero című olasz napilap keddi számában jelent meg. Berlusconi szóvivője ugyanakkor cáfolta, hogy a politikus-médiamágnás nyilatkozott volna a lapnak.

Berlusconi, akinek kedden kezdődött meg újabb pere adócsalási és pénzügyi mérleghamisítási ügyben, az interjú szerint kijelentette, hogy nem lesz többé miniszterelnök, sőt, a köztársasági elnöki címre sem pályázik. Ez utóbbira viszont lenne egy jelöltje: Gianni Letta, üzlettársa és korábbi kabinetfőnök-helyettese, aki az idén tavasszal már megpróbálkozott azzal, hogy bejusson a Quirinale palotába, de a második fordulóban kiesett. A jobboldali kormánykoalíció lehetséges miniszterelnökéről azonban nem nyilatkozott, bár utalt arra, hogy erre a tisztségre is "megvan a megfelelő ember".

Ami a jelenlegi kormányt illeti, Berlusconi úgy vélekedett, hogy Proditól, aki "csak saját hatalmi hálóját akarja minél jobban kiterjeszteni", mindenki meg akar szabadulni a baloldalon, csak éppen nem tudnak megegyezni abban, hogy "ki mérje rá a halálos csapást". Egyúttal bírálta az ellenzéket is, mert szerinte a jobboldali képviselők is "túlságosan saját bársonyszékükkel vannak elfoglalva".

15%
3899 Ft
3315 Ft
20%
2999 Ft
2400 Ft