Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

A Djindjic-gyilkosság újabb gyanúsítottját vették őrizetbe

MTI
2006.11.25. 16:34

A Zoran Djindjic egykori szerb kormányfő ellen elkövetett gyilkosság egy újabb fontos gyanúsítottját tartóztatta le szombaton a délszláv ország rendőrsége - jelentette be a belgrádi belügyminisztérium.

Aleksandar Simovicot a belgrádi rendőrség intenzív kutatása után fogták el a hajnali órákban - tudatta a tárca közleménye. A letartóztatott férfit átadták az igazságügyi szerveknek. A szerb közszolgálati televízió képsorain látni lehetett, amint a bilincsbe vert Simovicot egy épületből elvezetik, majd egy gépkocsival elszállítják.

Simovic az egyike annak a tizenhárom személynek, aki a gyanú szerint belekeveredett a volt miniszterelnök ellen szőtt, gyilkossággal végződött összeesküvésbe.

Zoran Djindjic azt követően került az első demokratikusan megválasztott szerb kormány élére, hogy 2000 októberében megdöntötték Slobodan Milosevic államfő önkényuralmát. Djindjicet 2003. március 13-án a kormányszékhely udvarán lőtték le.

Simovicot egyébként azzal is gyanúsítják, hogy eltette láb alól az ügy egy egyik védett tanúját. A nyomozás szerint Simovic az elmúlt három évben Bulgária, Montenegró, Bosznia-Hercegovina és Szerbia között ingázott.