Eszter, Eliza
EUR 382,13 Ft
USD 358,39 Ft
14 °C
24 °C

A szerb Dodik szerint kell egy horvát entitás is Boszniában

MTI
2007.01.17. 19:08

Milorad Dodik boszniai szerb miniszterelnök kijelentette, hogy a maga részéről támogatná egy harmadik boszniai entitás létrehozását egy föderatív állam keretében.

"A horvátoknak kérniük kellene alkotmányos státusuk megváltoztatását" - vélekedett, azzal indokolva álláspontját, hogy a horvátok "vesztesnek érzik" helyzetüket a jelenlegi Boszniában. "Egy olyan föderatív Boszniát javaslok, amely három szövetségi egységből áll" - mondta a Globus című horvát hetilapnak adott nyilatkozatában. A lap szerdán megjelent száma közölte az interjút.

Bosznia-Hercegovina a boszniai háborút (1992-95) lezáró daytoni békeszerződés értelmében két entitásra oszlik, a boszniai Szerb Köztársaságra és a Muzulmán-horvát Föderációra. A központi államhatalom gyenge.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás