Erzsébet
1 °C
4 °C

Washington nem akarja megtámadni Iránt

MTI
2007.02.02. 20:11

Az Egyesült Államok nem tervez háborút Irán ellen, hanem csak megpróbálja meggátolni, hogy Teherán szítsa az iraki erőszakot, közölte pénteken Robert Gates amerikai védelmi miniszter annak kapcsán, hogy a Pentagon egy második repülőgép-hordozó anyahajót irányított a Perzsa-öbölbe.

A Bush-kormányzat többször figyelmeztette Teheránt, hogy ne szítsa az iraki erőszakot, és az amerikai csapatok december óta különböző rajtaütések során számos iránit őrizetbe vettek. "Megpróbáljuk Irakban megakadályozni azt, amit az irániak a szolgálatot teljesítő katonáinkkal tesznek, ellensúlyozni az iraki erőszakban betöltött szerepüket és tevékenységüket különös tekintettel azokra a robbanó kialakítású lövedékekkel elkövetett támadásokra, amelyek katonáink halálát okozzák. Ezt a fajta robbanószert terjesztő hálózatokat gyökerestől akarjuk felszámolni" - tette hozzá Gates.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?