Jolán
2 °C
4 °C

Amnesztia a dél-koreai elnök beiktatásának évfordulóján

MTI
2007.02.09. 10:39

Több mint négyszáz elítélt politikust és üzletembert részesítettek pénteken amnesztiában a dél-koreai hatóságok. Ro Mu Hjon dél-koreai elnök beiktatásának negyedik évfordulója alkalmából 434 ember kapott amnesztiát, az igazságügy-minisztérium szerint az intézkedés hétfőtől lép életbe. Az elítéltek egy része teljes felmentést kapott büntetésének letöltése alól, mások számára csökkentették a büntetés időtartamát, vagy feloldották az állampolgári jogaik gyakorlására vonatkozó korlátozást.

Amnesztiában részesült Pak Jong Szun, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) elnöke, aki ilyen minőségében automatikusan tagja volt a NOB-nak is. Sikkasztás miatt ítéltek felfüggesztett börtönbüntetésre, de továbbra is az IJF elnöke maradt, NOB-tagságát pedig felfüggesztették. Kegyelemben részesült Kim De Dzsung volt államfő két egykori bizalmasa, valamint a politikus fia is. Amnesztiát kapott Kim Jung Szam egykori dél-koreai elnök fia is, de nem kegyelmeztek meg Kim Vu Csongnak, a Daewoo-csoport alapítójának, akit tavaly nyolc és fél év szabadságvesztésre ítéltek sikkasztás és csalás miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?