Árpád
-2 °C
4 °C

Nyolc terrorista halt meg amerikai légi csapásban Irakban

MTI
2007.02.09. 11:58

Nyolc feltételezett terroristát ölt meg egy amerikai légi csapás Bagdad déli részén, a főként szunnita muszlim Arab Dzsabúr negyedben. Az amerikai hadsereg közleménye szerint az amerikai katonák heves ellenséges tűz alá kerültek, amikor csütörtök este az al-Kaida iraki csoportjának terroristáit és külföldi harcosokat támadtak. Egy koalíciós erőkhöz tartozó repülőgép precíziós bombát dobott arra az épületre, ahol a terroristák elbarikádozták magukat. Az akció során mind a nyolc terrorista meghalt, az iraki civilek és amerikai katonák közül senki sem sérült meg, olvasható a közleményben.

Ugyancsak csütörtökön három amerikai katona meghalt az iraki el-Anbár tartományban. A nemzetközi erők egységeiben szolgáló három amerikai katona csütörtök este a lázadók fellegvárának számító, Bagdadtól nyugatra fekvő területen harc közben esett el. Az áldozatok nevét a hozzátartozók értesítéséig nem hozzák nyilvánosságra.

Péntek hajnalban az iraki hadsereg egyenruháiba öltözött fegyveresek betörtek a Bagdadtól 75 kilométerre délre fekvő, túlnyomórészt síiták lakta Imám faluba, és 13 civilt elraboltak. A támadás után két órával 11 ember holttestét találta meg a rendőrség. Az iraki hadsereg szóvivője elismerte, hogy a támadók az iraki hadsereg egyenruháját viselték, és katonai járművet vezettek, de hozzátette, hogy nem az iraki kormány katonái voltak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?