Diána
12 °C
27 °C

Nyolc terrorista halt meg amerikai légi csapásban Irakban

MTI
2007.02.09. 11:58

Nyolc feltételezett terroristát ölt meg egy amerikai légi csapás Bagdad déli részén, a főként szunnita muszlim Arab Dzsabúr negyedben. Az amerikai hadsereg közleménye szerint az amerikai katonák heves ellenséges tűz alá kerültek, amikor csütörtök este az al-Kaida iraki csoportjának terroristáit és külföldi harcosokat támadtak. Egy koalíciós erőkhöz tartozó repülőgép precíziós bombát dobott arra az épületre, ahol a terroristák elbarikádozták magukat. Az akció során mind a nyolc terrorista meghalt, az iraki civilek és amerikai katonák közül senki sem sérült meg, olvasható a közleményben.

Ugyancsak csütörtökön három amerikai katona meghalt az iraki el-Anbár tartományban. A nemzetközi erők egységeiben szolgáló három amerikai katona csütörtök este a lázadók fellegvárának számító, Bagdadtól nyugatra fekvő területen harc közben esett el. Az áldozatok nevét a hozzátartozók értesítéséig nem hozzák nyilvánosságra.

Péntek hajnalban az iraki hadsereg egyenruháiba öltözött fegyveresek betörtek a Bagdadtól 75 kilométerre délre fekvő, túlnyomórészt síiták lakta Imám faluba, és 13 civilt elraboltak. A támadás után két órával 11 ember holttestét találta meg a rendőrség. Az iraki hadsereg szóvivője elismerte, hogy a támadók az iraki hadsereg egyenruháját viselték, és katonai járművet vezettek, de hozzátette, hogy nem az iraki kormány katonái voltak.