Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Putyin: Abramovics Csukotka kormányzója marad

MTI
2007.02.09. 21:23
Roman Abramovics milliárdos, a Chelsea futballklub tulajdonosa továbbra is az orosz távol-keleti Csukotka autonóm terület kormányzója marad, miután Vlagyimir Putyin elnök nem fogadta el a lemondását - közölte pénteken a Kreml sajtószolgálata.

Mint Abramovics újságíróknak nyilatkozva elmondta, Csukotkában számos fontos szociális programot már megvalósítottak, de sok infrastrukturális feladat még megoldásra vár. A Németországnál kétszerte nagyobb hatalmas terület ásványkincsekben gazdag, de csak 55 ezer lakosa van, akiknek többsége halászatból és vadászatból él. Az ásványkincsek nagy része mélyen a vastag jégréteg alatt helyezkedik el, ami rendkívül megdrágítja kiaknázásukat.

Abramovics 2000 óta a távol-keleti tartomány kormányzója is, de 2006-ban benyújtotta lemondását. Az olajbáró több százmillió dollárt fektetett be Csukotka infrastruktúrájába. 2005 végén, mandátuma lejártával már távozni kívánt tisztjéről, de Putyin elnök meghosszabbította a kinevezését.

A Forbes magazin becslése szerint Abramovics vagyona közel 15 milliárd euró, s ezzel ő Oroszország leggazdagabb és a világ 11. leggazdagabb embere.