Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Vádemelés terrorista kiképzés miatt

MTI
2007.02.14. 06:50

Az amerikai hatóságok vádat emeltek egy 28 éves, az iszlámra áttért houstoni férfi ellen, aki Szomáliában terrorista kiképzésben részesült iszlám szélsőségesek táboraiban. Daniel Maldonado a múlt év végén Szomáliába utazott azzal a céllal, hogy csatlakozzon az iszlám törzsekhez és az al-Kaida tagjaihoz a muzulmán állam megteremtésért indított "szent háborúban", közölte helyi idő szerint kedden az amerikai igazságügyi minisztérium.

A férfi egyenruhát, AK-47-es géppisztolyt, majd több táborban kiképzést kapott, megtanulta a fegyverek és robbanószerek használatát. Az etiópiai hadsereg intervenciója után Maldonado Kenyába menekült, de a kenyai hadsereg január 21-én elfogta, és a múlt héten átadta az amerikai hatóságoknak. Rendőri kíséret mellett hétfő este szállították vissza az Egyesült Államokba. Ha a bíróság bűnösnek találja, Maldonado életfogytiglani börtönbüntetéssel számolhat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?