Jenő
-2 °C
6 °C

Orvosnak öltözött tizenéves robbantotta fel magát Afganisztánban

MTI
2007.02.20. 14:56

Orvosnak öltözött tizenéves robbantotta fel magát kedden egy kelet-afganisztáni kórházban tartott avatóünnepségén, megsebesítve két amerikai katonát és egy polgári lakost. Az eset Hoszt tartomány székvárosában történt. Arszala Dzsamal kormányzó szerint a tartományi kórház mentőszolgálatának ünnepélyes megnyitóján a fiatalember megpróbált a 150 fős vendégsereg közelébe férkőzni, de az amerikai katonák eltuszkolták onnan, majd lábon lőtték, amikor menekülni próbált. A támadó azután robbantotta fel magát, hogy az ünneplők fedezékbe vonultak, így csak két amerikai katona, illetve egy polgári lakos sebesült meg.

Mohammad Adzsub helyi rendőrfőnök szerint a támadó 16 év körüli ifjú volt, aki fehér orvosi köpenybe volt felöltözve. Valószínűleg a kórház épületében töltötte a merénylet előtti éjszakát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?