Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zavarosnak és műveletlennek nevezték a lengyel elnököt

MTI
2007.02.21. 18:16

Ír parlamenti képviselők és jogvédő csoportok bírálták szerdán Lech Kaczynski lengyel államfőt, aki a hét elején tett írországi állami látogatásán azt mondta, hogy "az emberi faj eltűnik", ha a homoszexualitást szabadon népszerűsítik.

David Norris szenátor az európai közösség gyalázatának nevezte a lengyel államfőt. "Szégyen, hogy Lengyelország vezetője ennyire tudatlan, műveletlen és gondolkodásmódja ennyi zavaros" - írta a The Irish Times című újság szerdai számában Norris, akinek nagy része volt abban, hogy Írországban 1993-ban megszüntették a homoszexualitás bűncselekményként való jogi minősítését.

Kaczynski, aki Varsó főpolgármestereként két éven keresztül megtiltotta a melegparádékat, a Dublinban kedden tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nem homofób, sőt "személyes barátai" között akadnak melegek is. Ír parlamenti képviselők kérdésére válaszolva azonban leszögezte, hogy ellenzi a homoszexualitás korlátok nélküli népszerűsítését, illetve azt, hogy a heteroszexuális kapcsolattal egyenrangúként kezeljék.