Ágnes
-5 °C
2 °C

Zavarosnak és műveletlennek nevezték a lengyel elnököt

MTI
2007.02.21. 18:16

Ír parlamenti képviselők és jogvédő csoportok bírálták szerdán Lech Kaczynski lengyel államfőt, aki a hét elején tett írországi állami látogatásán azt mondta, hogy "az emberi faj eltűnik", ha a homoszexualitást szabadon népszerűsítik.

David Norris szenátor az európai közösség gyalázatának nevezte a lengyel államfőt. "Szégyen, hogy Lengyelország vezetője ennyire tudatlan, műveletlen és gondolkodásmódja ennyi zavaros" - írta a The Irish Times című újság szerdai számában Norris, akinek nagy része volt abban, hogy Írországban 1993-ban megszüntették a homoszexualitás bűncselekményként való jogi minősítését.

Kaczynski, aki Varsó főpolgármestereként két éven keresztül megtiltotta a melegparádékat, a Dublinban kedden tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nem homofób, sőt "személyes barátai" között akadnak melegek is. Ír parlamenti képviselők kérdésére válaszolva azonban leszögezte, hogy ellenzi a homoszexualitás korlátok nélküli népszerűsítését, illetve azt, hogy a heteroszexuális kapcsolattal egyenrangúként kezeljék.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!