Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Késett a jelentés az iráni atomprogramról

MTI
2007.02.22. 20:47

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa késve kapta meg a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) jelentését az iráni atomprogramról, a dokumentum néhány órával az átadás előtt felkerült az internetre.

Peter Burian, a BT soros elnöki posztját betöltő szlovák ENSZ-nagykövet közölte, hogy a NAÜ technikai okokkal magyarázta a késlekedést, amelyért elnézést kért. Azt még nem tudni, hogy a jelentés mikor kerül a Biztonsági Tanács elé megvitatás céljából. Legkorábban a jövő héten, vagy március elején kerül napirendre az iráni atomprogram.

A NAÜ kormányzótanácsa március 5-én vitatja meg a Mohamed el-Baradei, az ügynökség főigazgatója által készített jelentést, amely kimondja, hogy Irán nem függesztette fel urándúsító tevékenységét február 21-ig, a Biztonsági Tanács által megszabott határidőig.

A Biztonsági Tanács tavaly december 23-án egyhangúlag elfogadott határozatban megtiltotta a nukleáris anyagok és technológiák Iránnak történő eladását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?