Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A madridi merényletek újabb gyanúsítottját azonosították

MTI
2007.02.28. 16:37

Újabb madridi merénylőt azonosítottak a DNS-mintája alapján egy marokkói börtönben, jelentette be szerdán Juan del Olmo spanyol vizsgálóbíró, aki a 2004. márciusi terrortámadással foglakozik.

Bírósági források szerint Abdelilah Hriz genetikai "ujjlenyomata", amelyet del Olmo novemberben gyűjtött be Marokkóban, megegyezik a terroristák két búvóhelyén fellelt mintákkal. Az egyik házban, ahol a pokolgépeket összeszerelték, egy fésűn, a másik házban, ahol hét bekerített terrorista öngyilkos lett, egy véres nadrágon találták meg Hriz nyomait.

Az új gyanúsított leleplezése egybeesik a merénylet tetteseinek Madridban folyó perével. A 2004. március 11-én madridi vonatokon elkövetett robbantásokban 191 ember vesztette életét, és közel kétezer megsebesült.