Csáky Pál indul az MKP elnöki posztjáért

MTI
2007.03.20. 13:20

Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártjának alelnöke kedden hivatalosan is bejelentette, hogy a március 31-én esedékes tisztújító közgyűlésen az eddigi egyetlen jelölttel, Bugár Bélával szemben megpályázza a szlovákiai magyar párt elnöki posztját.

Csáky tíz napja még határozottan tagadta, hogy ilyen szándéka lenne, s beismerte, hogy elképzelése szerint inkább az Európai Parlament képviselőjeként tervezi politikusi pályájának további szakaszát. Miután azonban Csákyt a párt érsekújvári és a lévai járási közgyűlése is jelölte, a politikus úgy döntött, hogy él a tisztújító közgyűlés kínálta alkalommal. Indoklása szerint az elhatározását az is erősíti, hogy a párt számos tagjától bíztatást kapott.

Csáky jelezte: a tisztújító közgyűlés küldötteit 15 pontból álló programtervezetével, a pártvezetési stílus megváltoztatásának ígéretével, az MKP átláthatóbb működését célzó elképzeléseivel, a szakszerűbb politizálás igényével akarja meggyőzni, de azt is megfogalmazza, miért fontos a párton belüli fiatalítás és az, hogy a döntéshozatal folyamataiba a régiókat az eddiginél sokkal intenzívebben szükséges bevonni.