Negyven halottja van Pakisztánban a szunnita-síita összecsapásoknak

MTI
2007.04.07. 23:46
Mintegy negyven halottja és több mint hetven sebesültje volt pénteken és szombaton Pakisztán északnyugati Paracsinar városában a többségi szunnita és a kisebbségi síita muzulmánok összecsapásainak.

Ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak pénteken az afgán határ melletti Északnyugati Határtartomány székhelyétől, Pesavártól 250 kilométernyire délnyugatra fekvő Paracsinarban a helyi síiták mecsetje mellett álló síiták csoportjára. A síita közösségből sokan azonnal a szunnita többséget vádolták a támadással, és bosszúból gyújtogatni kezdtek a helyi szunniták negyedeiben. Az ezt követő zavargások során legalább negyven ember vesztette életét - közölte a pakisztáni állami televízióban a helyi biztonsági szolgálat egyik magas rangú tisztje.

Az iszlámábádi központi kormány csapatokat küldött a városba a rend helyreállítására. A hadsereg - helikoptereket is bevetve - ellenőrzése alá vonta a zavargásoktól sújtott várost, és sikerült véget vetnie az erőszakcselekményeknek. A hatóságok kijárási tilalmat rendeltek el Paracsinarban.