Olivér
4 °C
8 °C

Véres összecsapás Dél-Afganisztánban

MTI
2007.05.02. 18:54

Tizenhárom ember vesztette életét a szövetséges haderő és az afgán hadsereg katonái, valamint vallási fanatikus lázadók között kirobbant összecsapásban Afganisztán déli részén, közölte szerdán Kandahár tartomány kormányzója.

Kedden késő este Marúf körzetében robbant ki tűzharc tálib lázadók és a katonák között, miután az előbbieket szállító három jármű egy ellenőrző pontnál előbb figyelmeztetésre sem állt meg, majd miután ezt mégis megtette, a kocsikból nyolc fegyveres férfi ugrott ki, és tüzet nyitott az ellenőrző pontnál szolgálatot teljesítő külföldi katonákra és afgán rendőrökre. A megtámadottak viszonozták a tüzet, és a tűzharcban öt tálib életét vesztette, három társuk elmenekült, közölte a szövetséges haderő.

Aszadullah Hálid tartományi kormányzó ezzel szemben azt mondta, a tűzharcnak 13 halálos áldozata volt - köztük két nő -, s további 12 ember megsebesült. A kormányzó, aki szerint az autókban gyerekek is ültek, úgy fogalmazott, egyelőre nem lehet tudni, hogy az összecsapásnak hány lázadó és hány civil esett áldozatul.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?