Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kamerunban lezuhant egy kenyai gép

MTI
2007.05.05. 20:15
Kamerun déli részén lezuhant egy kenyai utasszállító repülőgép 114 emberrel a fedélzetén, diplomáciai források szerint nem tudni magyar áldozatról. A kiküldött katonai és mentőhelikopterek szombat estig nem találták meg a gép roncsait, noha széles sávban kutatják a szerencsétlenség feltételezett körzetét a kameruni közlekedési tárca közlése szerint.

A kameruni állami rádióállomás híradása szerint a Boeing 737-800-as típusú gép Niete településnél zuhant le, amely Kribi kikötővárostól délre fekszik. Észlelték a repülőgép automatikus vészjelzését is - vagyis nem a pilótáét -, s a jeladó körzetébe küldték ki a kutatóhelikoptereket. Később módosították a keresés körzetét, s a kameruni fővárostól délnyugatra fekvő zónában kezdtek el kutatni, ahonnét a helyi lakosok bejelentései alapján egy nagyobb robbanás hallatszott.

Kocsis András, a kenyai magyar nagykövetség konzulja úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy egyelőre nem tudni magyar áldozatról.

A Kenya Airways légitársaság közölte, hogy nem sokkal a kameruni Doualából történt felszállást követően vesztették el a rádiókapcsolatot az utasszállító repülőgéppel. A gépen a pontosított adatok szerint 114 ember utazott, 105 utas és a kilencfős kenyai személyzet.

A kenyai légitársaság bejelentése szerint a Boeing utasai között főként afrikaiak voltak - 79-en -, továbbá 21 ázsiai, hét európai és egy amerikai állampolgár. Európai utas öt brit, egy svájci és egy svéd állampolgár volt. Hat utas személyazonosságáról nem tudott egyelőre információkkal szolgálni a Kenya Airways.