Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Börtönbüntetésre ítéltek Vietnamban három ellenzékit

MTI
2007.05.10. 08:24

Börtönbüntetésre ítéltek csütörtökön Vietnamban három ellenzéki aktivistát "felforgató propaganda terjesztése" címén. A három vádlott - demokrácia-párti aktivisták, mindegyikük a betiltott Demokratikus Néppárt tagja - öt, négy, illetve három évi szabadságvesztést kapott.

Azzal vádolták őket, hogy egy amerikai származású vietnamival, a kommunista kormány elleni összeesküvés címén tavaly szeptemberben Vietnamból kiutasított Cong Thanh Dóval kollaboráltak. E bűncselekmény elkövetőire akár 20 évi szabadságvesztés is kiszabható.

Közben csütörtökön Vietnamban bejelentették: előző nap kiengedtek a börtönből egy 70 éves ellenzékit, akit életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek hazaárulásért és kormányellenes összeesküvésért. Phan Van Ban 22 évet töltött rács mögött. Már szabadulása napján elindult az Egyesült Államokba, hogy találkozzon családtagjaival, akik ott élnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?