Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Amerikai légi csapás Szadrváros ellen

MTI
2007.05.10. 09:11

Légi csapást hajtottak végre az Irakban állomásozó amerikai csapatok csütörtökön reggel Bagdad legnagyobb síita negyede, Szadrváros ellen. Mint az amerikai katonai parancsnokság közleményéből kiderül, a légi csapást a kerületben rajtaütéseket végző szárazföldi egységek támogatására rendelték el. Az amerikai és iraki katonák egy csoport után kutattak, amely fegyvereket és robbanóanyagot csempészett Iránból. A katonákat támadás érte két épületből, a katonák pedig a légi erő segítségét kérték.

A hadsereg közleménye szerint koalíciós erők a két órán át tartó tűzharcok, illetve a légi csapások során három fegyverest megöltek, de megsebesült három polgári lakos is, és négy gyanúsítottat őrizetbe vettek. Az iraki rendőrség és a név nélkül nyilatkozó egészségügyi illetékesek azonban arról számoltak be, hogy a légi csapásokban nyolc polgári lakos vesztette életét, kilenc megsebesült, és megrongálódott három épület.

Szadrvárosi tisztségviselők arról is beszámoltak, hogy egy amerikai harckocsi átgázolt egy sátoron, amelyben elhalálozott hozzátartozójuk temetésére érkezett gyászolók aludtak. Három gyászoló megsérült. Az összedőlt sátort, annak elgörbített tartórúdját és szilánkosra tört műanyag székeit bemutatta az AP hírcsatornája is.