Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Választások kezdődtek a Fülöp-szigeteken

MTI
2007.05.14. 06:38

Törvényhozási és helyhatósági választások kezdődtek hétfő reggel a Fülöp-szigeteken, ahol 45 millió választópolgárt várnak az urnák elé. A szavazáson a 24 szenátor felét, a képviselőház 275 tagját, 81 tartomány kormányzót és 118 város polgármesterét választják meg.

A választási kampányt erőszakos cselekmények sorozata jellemezte, az elmúlt három hónapban 113-an vesztették életüket a választási hadjáratban, és magát a választást is a szigetországban rendszeresen zavargások kísérik. Ezért fokozott rendőri készültség van érvényben a Fülöp-szigeteken, főként vidéken, ahol a helyi politikai dinasztiák valóságos magánhadseregeket tartanak fenn, hogy rettegésben tartsák ellenfeleiket.

A mostani szavazás próbakő lesz Gloria Arroyo elnöknő számára, akinek népszerűsége rohamosan csökken. Arroyo 2004 óta, hivatali ideje alatt hatalmának megdöntésére irányult két akciót, a hadsereg egy részének a zendülését és egy államcsíny-kísérletet élt túl.