Olivér
4 °C
8 °C

Szili Kazahsztánban

MTI
2007.05.16. 08:05

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke négynapos látogatást kezd szerdán Kazahsztánban, hogy politikai eszközökkel erősítse a két ország gazdasági és kereskedelmi kapcsolatait.

Személyében először tesz látogatást magyar házelnök a közép-ázsiai országban. Ő az első külföldi politikus, aki Vlagyimir Putyin a nagy visszhangot kiváltó múlt heti látogatása után Kazahsztánban tárgyal. A gazdasági kérdések súlyát mutatja, hogy a magyar delegációval 12 üzletember is utazik, többek között a Mol Rt., a Malév Zrt., a Trigránit Rt. és a Graboplast Zrt. vezetői.

Az Országgyűlés elnöke csütörtökön találkozik Nurszultan Nazarbajev köztársasági elnökkel. Oleg Muhamedzsanovval, a Mazsilisz (Alsóház) elnökével és Kaszim Tokajevvel, a Szenátus vezetőjével a két parlament együttműködéséről is egyeztet a magyar házelnök, akit szerdán díszdoktorrá avatják a Gumiljov Eurázsiai Nemzeti Egyetemen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?