Valér
-2 °C
0 °C

Segélyszállítmányok érkeztek Libanonba

MTI
2007.05.25. 17:43

Katonai segélyszállítmány érkezett Libanonba pénteken az Egyesült Államoktól és arab országokból a Nahr el-Barednál iszlamista szélsőségesekkel folytatott harc támogatására. A libanoni hadsereg közben csapaterősítést hajtott végre a Tripolihoz közeli palesztin menekülttábornál, közölték bejrúti biztonsági tisztviselők. Libanon vasárnap, a harcok kiújulása után kért készleteket az Egyesült Államoktól. Mint azt a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának szóvivője elmondta, Washington "létező libanoni-amerikai (katonai) segítségnyújtási egyezmények alapján" küldte a segélyt.

Az éjszakai szórványos lövöldözés után pénteken fegyvernyugvás volt a hadsereg és a magát a menekülttáborban elsáncoló szélsőséges fegyveres csoport, a Fatah el-Iszlám között. Reggelre további katonai egységeket küldtek Nahr el-Baredhez. A hadsereg nagyobb területen foglalt el állásokat a tábor körül, de az egységek nem hatoltak közelebb.

A kormány nyitva hagyja a tárgyalások lehetőségét, de ha szükséges, a hadsereg cselekszik, mondta pénteken Eliász Murr védelmi miniszter. Egy 1969-ben kötött összarab megállapodás kitiltja a libanoni hadsereget az ország 12 menekülttáborából.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!