Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Négy Hamász-fegyveres meghalt Gázában

MTI
2007.05.26. 14:37

Legkevesebb négy Hamász-fegyveres életét vesztette és csaknem húszan megsebesültek, miután az izraeli légierő csapást mért szombaton a palesztin szervezet milíciájának, a Végrehajtó Erőnek egy gázai épületegyüttesére.

További légicsapások is értek Hamász-állásokat Gáza központi és déli részén, köztük egy őrházat Iszmáil Haníje palesztin kormányfő otthona közelében. Palesztin szemtanúk szerint összesen hét izraeli légicsapás volt röviddel dél előtt, többségük Gázában, illetve annak környékén egy menekülttáborban, de a Gázai övezet déli határátkelőjén, Rafahban is.

Palesztinok szombaton öt rakétát lőttek ki Izraelre, de egyik lövedék sem okozott károkat vagy sebesülést, közölte az izraeli hadsereg. Tiltakozásokat váltott ki, hogy izraeli katonák a szombatra virradó éjjel elvitték ciszjordániai, Dzsenínhez közeli otthonából Vaszfi Kabdzát, a palesztin kormány egyik Hamász párti miniszterét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?