Ödön
1 °C
11 °C

Egy ember meghalt a szderóti rakétatámadásban

MTI
2007.05.27. 11:23

Egy ember meghalt, egy másik megsérült vasárnap reggel az Izrael déli részén fekvő Szderót városban palesztin rakétatámadás következtében. Palesztin fegyveresek gyors egymásutánban összesen négy rakétát lőttek ki a Gázai övezetből a dél-izraeli városra. Az egyik eltalált egy mozgásban lévő autót a városközpontban. A jármű vezetője, egy harminc éves férfi kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe - jelentette az izraeli rádió.

Ehud Olmert izraeli kormányfő leszögezte első reagálásában, hogy az izraeli hadsereg folytatja válaszcsapásait. Hangsúlyozta, hogy senki sem érezheti biztonságban magát azok közül, akiknek közük van a rakétatámadásokhoz, a megtorló csapások nemcsak a végrehajtókat sújthatják, hanem azokat is, akik kitervelték e támadásokat, és utasítást adtak a végrehajtásra.

Több mint negyven palesztin - többségük valamely radikális szervezet tagja - vesztette életét a tíz napja tartó izraeli légicsapás-sorozatban, de a megtorló akciók nem tudták leállítani a rakétatámadásokat. Izraeli területen a mostani esettel együtt két civil vesztette életét ugyanebben az időszakban palesztin rakétatámadások miatt. Izraeli adat szerint palesztin szélsőségesek 250 rakétát lőtték ki Izraelre május 15. óta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?