István, Vajk
17 °C
34 °C

Egy ember meghalt a szderóti rakétatámadásban

MTI
2007.05.27. 11:23

Egy ember meghalt, egy másik megsérült vasárnap reggel az Izrael déli részén fekvő Szderót városban palesztin rakétatámadás következtében. Palesztin fegyveresek gyors egymásutánban összesen négy rakétát lőttek ki a Gázai övezetből a dél-izraeli városra. Az egyik eltalált egy mozgásban lévő autót a városközpontban. A jármű vezetője, egy harminc éves férfi kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe - jelentette az izraeli rádió.

Ehud Olmert izraeli kormányfő leszögezte első reagálásában, hogy az izraeli hadsereg folytatja válaszcsapásait. Hangsúlyozta, hogy senki sem érezheti biztonságban magát azok közül, akiknek közük van a rakétatámadásokhoz, a megtorló csapások nemcsak a végrehajtókat sújthatják, hanem azokat is, akik kitervelték e támadásokat, és utasítást adtak a végrehajtásra.

Több mint negyven palesztin - többségük valamely radikális szervezet tagja - vesztette életét a tíz napja tartó izraeli légicsapás-sorozatban, de a megtorló akciók nem tudták leállítani a rakétatámadásokat. Izraeli területen a mostani esettel együtt két civil vesztette életét ugyanebben az időszakban palesztin rakétatámadások miatt. Izraeli adat szerint palesztin szélsőségesek 250 rakétát lőtték ki Izraelre május 15. óta.