Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túszszabadító akcióra készülnek a brit kommandósok

MTI
2007.05.30. 10:51

Irakba vezényelték a brit hadsereg hírhedt kommandós alakulatának (SAS) egyik készenléti egységét a Bagdadban elrabolt britek kiszabadítására - jelentette szerdán a londoni sajtó. A még mindig nem végleges adatok szerint kedden öt brit állampolgárt raboltak el a bagdadi pénzügyminisztérium épületéből; egy pénzügyi tanácsadót és négy biztonsági őrt. Az őrök leszerelt katonák voltak, akik a kanadai GardaWorld alkalmazásában álltak; ez az egyik legnagyobb, Irakban őrző-védő szolgáltatásokat nyújtó külföldi cég.

A Daily Mirror értesülése szerint az SAS-egység kedden éjjel már el is indult Irakba. A lap által idézett katonai forrás szerint a "friss alakulatnak" egyetlen küldetése van: megtenni mindent az elraboltak "visszaszerzéséért". Éjjel ülést tartott a brit kormány válsághelyzeti tanácskozó testülete, a COBRA. Tony Blair miniszterelnök az ülés után nem erősítette meg az SAS-egység kiküldését, de kijelentette, hogy a brit hatóságok minden lehetséges módon igyekeznek elérni az elraboltak kiszabadulását.