Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öngyilkos merénylet az iraki Fallúdzsában

MTI
2007.05.31. 13:51

Legkevesebb 25 embert megölt és ötvenet megsebesített csütörtökön az iraki Fallúdzsában egy öngyilkos merénylő. A támadó egy rendőrtoborzó központot vett célba, ahova egy pokolgéppel ellátott mellényben sétált be a fiatal jelentkezők közé, és felrobbantotta a testére erősített szerkezetet. Tíz rendőr volt a halottak között.

A központot szombaton nyitották meg egy általános iskolában. Az iraki háború 2003-as kitörése óta az iraki biztonsági erők toborzóközpontjai és rendőrőrsök gyakori célpontjai az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iszlamista harcosainak.

A Bagdadtól 50 kilométerre nyugatra fekvő Fallúdzsa a szunnita felkelők központjaként számon tartott el-Anbár tartományban található. Több mint hatezer amerikai katona állomásozik a tartományban.