Edina
-12 °C
-3 °C

Megtalálták egy afgán NATO-tolmács lefejezett holttestét

MTI
2007.06.29. 20:32

Négy állítólagos felkelő vesztette életét pénteken az Afganisztán keleti részében vívott harcokban, ahol megtalálták a NATO-erők egyik afgán tolmácsának lefejezett holttestét is, erősítette meg az afgán rendőrség. Mir Zaman a NATO-erőknek dolgozott tolmácsként a kélet-afganisztáni Paktia tartományban. Néhány napja elrabolták és holttestére a szomszédos Logar tartományban bukkantak rá. A rendőrség szerint a tálib fegyveresek lehetnek az elkövetők. A szélsőséges fegyveresek árulóknak tekintik a nemzetközi erőknek, külföldi szervezeteknek dolgozókat, és az elmúlt években sokat közülük meggyilkoltak, időnként lefejezéssel végeztek velük.

A rendőrség tájékoztatása szerint négy afgán felkelő halt meg az afgán katonákkal vívott összecsapásban a keleti Nangarhar tartományban lévő Nokurkeil településen. Egy helybeli lakos ugyanakkor azt mondta, hogy a négy megölt személy, egy apa, két fia és egy unokaöcs mezőgazdasági gazdálkodó volt, semmi köze nem volt a tálibokhoz.

A hatóságok őrizetbe vettek 16 másik feltételezett fegyverest is, akiknél rakétavetők és gránátok voltak. Húsz kilogramm ópiumot is lefoglaltak tőlük.