Slota fizetése nem fedezi luxuskiadásait

MTI
2007.07.09. 11:17

Ellentét feszül Ján Slota szlovák nacionalista pártvezér nagystílű életmódja és jövedelme között, mutatott rá hétfői számában a Plus Jeden Den című szlovákiai bulvárlap. A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) - a szlovákiai kormánykoalíció tagja - elnökének hivatalosan bevallott jövedelme nem fedezi luxuskiadásait, állapította meg az újság.

Miközben a pártvezér 2006-ra összesen átszámítva kevesebb mint havi 200 ezer forintos jövedelmet vallott be, két hónapja vásárolt magának egy Bentley luxusautót. (A limuzin legolcsóbb típusa is több mint félszázmillió forint a szalonokban.) Tavaly egy csaknem 40 millió forintos Porsche Cayenne terepjáró volánja mögött lehetett látni. Nyaralni Horvátországba jár Slota, de nem egy egyszerű apartmanba, egy egész villa áll az ő és családja rendelkezésére. Hobbija, a repülőgép-vezetés szintén nem a legolcsóbb időtöltések közé tartozik.

Miután a politikusi fizetésén kívül máshonnan nem kap hivatalos jövedelmet, rejtély, hogy az SNS elnöke honnan teremti elő a pénzt költséges életviteléhez, írta a Plus Jeden Den.