Már negyven halott a görög erdőtüzekben

MTI
2007.08.25. 14:26

Erdőtüzek pusztítanak Dél-Európában, Görögországban negyvenegyre emelkedett a halálos áldozatok száma. A magyar külügyminisztérium tudomása szerint az áldozatok között nincs magyar állampolgár. Athén külvárosát is lángok ostromolják, a hatóságok lezárták a nemzetközi repülőteret a fővárossal összekötő autópályát.

A görögországi Peloponnészosz-félszigeten az éjszaka huszonegy újabb holttestre bukkantak - közölték szombaton a hatóságok. A tűzoltók Zahoro város közelében fekvő településeken bukkantak az újabb áldozatokra, akik között van egy asszony és négy gyermeke. Ők Mahisztra falu közelében az úton lelték halálukat a lángokban. A körzetben további holttesteket találtak.

Hatalmas tűz pusztít az olaszországi Szicília szigetén is, a katedrálisáról ismert Monreale település közelében. Az olasz hírközlő eszközök szombati tájékoztatása szerint a Palermo közeli Monreale környékén öt napja tombolnak a lángok, amelyek immáron öt kilométeres frontot alkotnak. Mintegy kétszáz tűzoltó oltja a tüzet, munkájukat két helikopter és három repülőgép segíti.