Chávez: Castro soha nem hal meg

MTI
2007.08.26. 17:41

Hugo Chávez venezuelai elnök szombaton újfent szorgalmazta, hogy a latin-amerikai baloldali pártok hozzák létre saját internacionáléjukat.

Másnap a több mint egy éve betegeskedő Fidel Castro újabb értekezését hozta nyilvánosságra a kubai sajtó, sokak szerint azzal a szándékkal, hogy a nyilvánosságtól magát távol tartó kubai vezető egészségi állapotának rosszabbodásáról szóló találgatásokat eloszlassák.

A vasárnap megjelent tanulmány történelmi tárgyú, és az 1959-es kubai forradalom előtti korszakkal foglalkozik. A hosszú írást a Juventud Rebelde című lap jelentette meg.

Chávez szombaton cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint Fidel Castro halála miatt hétfőn Kubába utazik. "Csalódnak, akik Fidel halálára áhítoznak, mert Fidel soha nem hal meg, örökre élni fog Kuba, Venezuela és Amerika népeiben" - mondta.

A Venezuela Egyesült Szocialista Pártjának (PSUV) megalakításán dolgozó aktivisták caracasi gyűlésén Chávez elmondta: nicaraguai és bolíviai kollégájával megvitatta annak lehetőségét, hogy a latin-amerikai baloldali pártok jövőre tartsanak kongresszust és szervezzék meg saját internacionáléjukat.