Kettős robbantásos merénylet Pakisztánban

MTI
2007.09.04. 10:06
Kettős robbantásos öngyilkos merénylet történt kedden a pakisztáni főváros tőszomszédságában fekvő Ravalpindi városában. Előbb egy buszon következett be nagy erejű robbanás, röviddel később egy piacon volt detonáció: a merényletekben legkevesebb 24-en életüket vesztették, és 66-an megsérültek.

Beszámolók szerint a nagy erejű robbanás valósággal szétvetette a kormányzati - rendőrségi közlés szerint védelmi minisztériumi - alkalmazottakat szállító buszt, legkevesebb 16-an életüket vesztették. Néhány perccel később az első merénylet helyszínétől nem messze egy motorkerékpárra szerelt robbanószerkezet lépett működésbe egy piacon: ott a jelentések nyolc halottról számoltak be.

A hadsereg és a rendőrség egyöntetűen megállapította, hogy mindkét esetben öngyilkos merénylet történt. Az akciót eddig még senki sem vállalta magára, de elképzelhető, hogy a tettesek iszlamista harcosok, akik a merényleteket válaszul szánták a pakisztáni hadseregnek az afgán határ közelében e fegyveres csoportok ellen végrehajtott hadműveleteire.

Ravalpindi helyőrségi város, és Pervez Musarraf elnök katonai rezidenciája is ott található.