Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Putyin az Egységes Oroszország egyetlen jelöltje

MTI
2007.10.02. 21:28

Vlagyimir Putyin államfő egyedül vezeti az Egységes Oroszország jelöltjeinek országos listáját - jelentette be kedden a párt jelölő kongresszusán Borisz Grizlov pártelnök. Az országos listák élén három jelölt állhat. Kiválasztásukat érthetően minden párt alaposan megfontolta, hogy a "trojka" minél több választót vonzzon, és eddig minden pártnál szerepelt a szervezet vezetője a hármasban.

Vlagyimir Putyin elnök a kongresszus első napján, hétfőn vállalta, hogy vezeti a listát, a párt kongresszusa pedig kedden úgy döntött, hogy a trojka helyett egyedül ő szerepel a lista élén, s a párt vezető személyiségei a regionális listák élére kerülnek. Borisz Grizlov, a párt elnöke például a szentpétervári regionális lista élén áll, amelynek második helyét Valentyina Matvijenko, Szentpétervár kormányzója foglalja el, s ugyancsak a regionális listák élére kerültek az alelnökök s a kormánynak a párthoz tartozó tagjai. A párt 83 regionális csoportban összesen 600 jelöltet állít.