Judit
2 °C
7 °C

Egyre több támadás hadsereg ellen Afganisztánban

MTI
2007.10.03. 11:24

A pakisztáni biztonsági erők megöltek tíz szélsőséges fegyverest, akik támadást intéztek egy katonai ellenőrzőpont ellen Észak-Vazirisztánban, jelentette be szerdán egy katonai szóvivő. Az afganisztáni tálib felkelőket támogató fegyveresek az éjszakai órákban megtámadtak egy katonai ellenőrzőpontot. A több órás összecsapásban a támadók tíz, az ellenőrzőpontot őrző kormányhű félkatonai szervezetek két embert veszítettek.

Július óta, amikor a pakisztáni fővárosban, Iszlámábádban a katonák rohammal foglaltak vissza egy mecsetet, ahová iszlám fundamentalisták vették be magukat, megnőtt a hadsereg elleni támadások száma az afganisztáni határral szomszédos Észak- és Dél-Vazirisztánban.

Észak-Vazirisztánban egy nappal korábban ejtették foglyul a félkatonai szervezetek 22 tagját, Dél-Vazirisztánban augusztus óta tartanak fogságban 225 katonát. Mindkét, törzsi igazgatás alatt álló területen nagy számban vannak a tálibokat és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetet támogató szélsőséges fegyveresek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?