Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Egyre több támadás hadsereg ellen Afganisztánban

MTI
2007.10.03. 11:24

A pakisztáni biztonsági erők megöltek tíz szélsőséges fegyverest, akik támadást intéztek egy katonai ellenőrzőpont ellen Észak-Vazirisztánban, jelentette be szerdán egy katonai szóvivő. Az afganisztáni tálib felkelőket támogató fegyveresek az éjszakai órákban megtámadtak egy katonai ellenőrzőpontot. A több órás összecsapásban a támadók tíz, az ellenőrzőpontot őrző kormányhű félkatonai szervezetek két embert veszítettek.

Július óta, amikor a pakisztáni fővárosban, Iszlámábádban a katonák rohammal foglaltak vissza egy mecsetet, ahová iszlám fundamentalisták vették be magukat, megnőtt a hadsereg elleni támadások száma az afganisztáni határral szomszédos Észak- és Dél-Vazirisztánban.

Észak-Vazirisztánban egy nappal korábban ejtették foglyul a félkatonai szervezetek 22 tagját, Dél-Vazirisztánban augusztus óta tartanak fogságban 225 katonát. Mindkét, törzsi igazgatás alatt álló területen nagy számban vannak a tálibokat és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetet támogató szélsőséges fegyveresek.