Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Száműzték a csecsen vért az Európai Parlamentből

2007.10.03. 20:42

A csecsenföldi lakosság szenvedéseit bemutató kiállítást eltávolították az Európai Parlament épületéből, mert a képek egy része túlságosan véres és kegyetlen jeleneteket örökített meg. A kiállítás lengyel és litván szervezője, Konrad Szymanski és Vytautas Landsbergis jobboldali képviselők cenzúrázással vádolták az EP illetékeseit. A kiállítások felügyeletéért felelős magyar tanácsnok, Fazekas Szabolcs (MSZP) ugyanakkor azt mondta, hogy a jó ízlést, jó érzést sértő képek kiállítását a parlament szabályzata tiltja, s a szervezők korábban vállalták is, hogy az ominózus képeket nem teszik közszemlére.

Épp ezért a parlament vezetése Fazekas szerint támogatta magát a kiállítást, s a több száz képből csak mintegy húszat tett indexre. A csecsenföldi háborúról szóló összes fotót a biztonsági szolgálat azután távolította el, hogy a szervezők fekete zászlóval takarták le a nem engedélyezett - megcsonkított embereket, véres végtagokat és hasonlókat bemutató - képeket.