Judit
2 °C
7 °C

Előrehozott választásokat akarnak a brit konzervatívok

2007.10.03. 21:33

A kedvezőtlen közvélemény-kutatási eredményekre fittyet hányva idő előtti választások kiírására szólította fel a munkáspárti Gordon Brown brit miniszterelnököt David Cameron. Az ellenzéki konzervatívok vezére Blackpoolban, a toryk éves kongresszusán több mint egyórás beszédében igyekezett eloszlatni a kormányfői képességeivel kapcsolatos kételyeket. Brown mostanáig vonakodott a választások kitűzésétől, de elemzések szerint ezt akár már a jövő héten is megteheti, a szavazás lehetséges időpontjaként november 1-jét vagy 8-át emlegetik.

"Nem lesz elhajlás sem jobbra, sem balra. Pontosan azokat a vezetési képességeket fogjuk mutatni, amelyekre ennek az országnak szüksége van. A régi politika már nem működik, váltásra van szükség. Egy új világgal állunk szemben" -adott pártprogramot Cameron. Szerinte Nagy-Britanniának környezettudatosabbnak és biztonságosabbnak kell lennie, adócsökkentésre, és erős védelmi képességekre van szükség.

Az 1997 óta kormányzó Munkáspártnak azt vetette szemére, hogy csődöt mondott, tíz éven keresztül megszegte ígéreteit. Megvádolta a Brown-kormányt, hogy ígérete ellenére nem segíti megfelelően az afganisztáni és iraki harcokban elcsigázott brit hadsereget. "Ha Brown úgy kezeli az embereket, mint az idiótákat, akkor nem érdemli meg annak a pártnak a vezetését, s a legkevésbé azt, hogy megnyerje a választásokat" - állapította meg David Cameron.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?