Árpád
-2 °C
4 °C

Algériában feladta magát a legnagyobb terrorszervezet alapítója

MTI
2007.10.05. 22:25

Feladta magát Algériában az ország legnagyobb terrorszervezetének, az Ima és Harc Szalafista Csoportnak (GSPC) egyik alapító tagja - közölte Párizsban az algériai belügyminiszter.

Az Es-Sarúk arab nyelvű napilap röppentette föl a hírt internetes oldalán szeptember 28-án. A lap úgy tudja, az Abu Hamza mozgalmi néven is ismert Hattáb azért adta föl magát, hogy részesüljön az algériai elnök nevéhez fűződő nemzeti megbékélési charta kínálta előnyökből.

Abdel-Azíz Buteflika 2005 őszén népszavazáson is megerősített nemzeti megbékélési chartája részleges amnesztiát biztosít az algíri kormány ellen lázadó muzulmán szélsőségesek számára. A dokumentum értelmében kegyelmet kaphatnak azok a szélsőségesek, akik nem követtek el súlyos, erőszakos akciókat a tisztán muzulmán algériai állam létrehozásáért indított háborújúkban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?