Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Juscsenko az ellenzéknek is adna miniszteri tárcákat

MTI
2007.10.06. 16:36

A konstruktív kormányzás és a békés együttélés nevében Viktor Juscsenko ukrán elnök az ellenzéknek, a Viktor Janukovics vezette Régiók Pártjának is adna miniszteri tárcákat, valamint parlamenti posztokat. Juscsenko erről a Le Figaro című párizsi napilapban szombaton megjelent interjúban beszélt.

"Nem nagykoalícióról beszélek, hanem a három politika erő közti szükséges párbeszédről, ami zöld utat nyithatna a parlamenti munka megkezdéséhez" - tette hozzá az ukrán államfő. Az újság azon kérdésére, hogy Julia Timosenkót kinevezné-e kormányfőnek, Juscsenko azt válaszolta: "Igen, ez lehetséges, de csak a demokratikus többség és az ellenzék közötti megállapodást követően. Átláthatóság lesz a kormány és a parlament létrehozásában. Az egyetlen Isten adta lehetőségünk az, hogy félretesszük a politikai szeszélyeskedéseket".

Az ukrán elnök szerint a választás sajátos eredményt hozott azzal, hogy a "demokratikus koalíció, az európai választás" győzött, ugyanakkor a Régiók Pártja szerezte meg a parlamenti helyek egyharmadát. Juscsenko megvalósítható példaként vetette fel, hogy a "narancsos erők lépnek koalícióra, de a párbeszéd lehetővé tenné az ellenzéknek, először Ukrajna történelmében, hogy miniszteri tárcákkal, parlamenti posztokkal is rendelkezzen. Békés együttélést javaslok egy konstruktív rendszerben".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?