Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izraeli miniszter Kelet-Jeruzsálemből való kivonulást javasolt

MTI
2007.10.08. 00:26
Az izraeli kormányban is meglepetést keltve Avigdor Liberman szélsőjobboldali miniszter vasárnap egyes kelet-jeruzsálemi arab negyedekből való kivonulást javasolt a zsidó államnak arra az esetre, ha békemegállapodást kötne a palesztinokkal - közölték kormányforrásból.

A stratégiai ügyek minisztereként tevékenykedő Liberman a kormányülésen felvetette: békeegyezmény esetén terület- és lakosságcserét kellene végrehajtani, aminek révén Izrael lemondana Kelet-Jeruzsálem egyes arabok lakta negyedeiről.

Liberman szóvivője úgy pontosította a javaslatot, hogy az a Jeruzsálem peremén elhelyezkedő egyes sűrűn lakott negyedekre, például a Soafat menekülttáborra vonatkozik.

Az izraeli jobboldali ellenzék hevesen tiltakozott a felvetés ellen, azzal vádolva Libermant, hogy feladta Jeruzsálem oszthatatlanságának elvét.

Izrael az 1967-es hatnapos háború során szállta meg Kelet-Jeruzsálemet, később pedig bekebelezte a területet.