Szilvia
5 °C
16 °C

Lisszabonban lehet az Fico-Gyurcsány találkozó

MTI
2007.10.10. 17:48

Megérkezett a magyar külügyminisztériumba az a levél, amelyben a szlovák miniszterelnök találkozóra hívja magyar kollégáját - mondta el a Független Hírügynökségnek a kormányszóvivő. Budai Bernadett hozzátette: a dokumentum nem tartalmaz javaslatot sem a megbeszélés időpontjára, sem pedig lehetséges helyszinére.

"Ha Fico miniszterelnök valóban komolyan gondolja a tárgyalásokat, akkor arra jó alkalma lesz jövő héten Lisszabonban, az Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján" - fogalmazott a kormányszóvivő. Mint mondta: a kétnapos ülésen több lehetőség is kínálkozik a kétoldalú megbeszélésekre.

Budai Bernadett elmondta: a pozsonyi levél sem napirendet sem pedig témajavaslatokat nem tartalmazott. A szóvivő szerint minden bizonnyal a két ország viszonyáról egyeztetnének a politikusok. "A pozsonyi levélre a lehető legrövidebb időn belül válaszol Budapest" - mondta Budai Bernadett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?