Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Januárban választ Pakisztán

MTI
2007.10.10. 18:27

Pakisztánban januárban lesznek a parlamenti és tartományi választások, amelyeken az államfő célja szerint a mérsékeltek szállnak szembe az erősödő vallási szélsőségesekkel.

Saukat Aziz miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy január elején ügyvezető kormány alakul a választások megszervezésére. Ezek szabadok és tisztességesek lesznek, s biztosítékul külföldi megfigyelőket is meghívnak - mondta. A választások ennél pontosabb időpontjáról még nincs döntés.

Pakisztánban szombaton Pervez Musarraf államfőt - ellenzéki bojkott közepette - elsöprő többséggel újraválasztották, bár a jelöltségének jogszerűségét támadó petíciók miatt a legfelsőbb bíróság jóváhagyása is kell az eredmény megerősítéséhez. A beadványok megvizsgálását október 27-én kezdi a testület.

A sajtóban terjedő találgatások szerint Musarraf tábornok bevezetheti a rendkívüli állapotot, ha a bíróság érvényteleníti a választást. Egy az elnökséghez közel álló forrás az esetleges kemény intézkedést azzal indokolta, hogy maximálisan el akarják kerülni a kaotikus helyzet kialakulását.