Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Iraki rendőröket robbantottak

MTI
2007.10.17. 09:37

Hét iraki rendőr életét vesztette szerdán hajnalban, mikor pokolgép robbant Díváníja közelében. Rendőrségi járművek egy konvoja 30 kilométernyire járt Díváníjától, amikor felrobbant mellette egy út szélén elhelyezett pokolgép. Az egyik rendőrségi gépjármű szétroncsolódott a robbanástól. A halálos áldozatok között van az osztag parancsnoka is.

Ismeretlen támadók megrohanták előzőleg a díváníjai rendőrőrsöt, a konvojban erősítés sietett a Bagdadtól 180 kilométernyire délre fekvő város felé, hogy segítsen a szorult helyzetben lévő rendőröknek. A város és környéke rivális síita csoportok fegyveres csatározásaitól hangos az utóbbi időben.

Pokolgép robbant szerdán a korai órákban Bagdad egyik túlnyomórészt síiták lakta délkeleti negyedében is. Két iraki civil halt meg a detonációban, további kettő pedig megsérült, közölte a helyi rendőrség.