Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Prágában a magyar kommunistákért tüntettek

MTI
2007.10.19. 20:28

Mintegy kéttucatnyi cseh baloldali aktivista tüntetett pénteken késő délután a prágai magyar nagykövetség előtt, tiltakozva a Magyar Kommunista Munkáspárt vezetőinek beperlése ellen - értesült az MTI prágai tudósítója.

A "magyar kommunistákkal való szolidaritási akciót" Cseh- és Morvaország Kommunista Pártja (KSCM) és a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KSM) szervezte - tájékoztatta az MTI-t Monika Horení, a kommunista párt szóvivője. A tiltakozás résztvevői semmifajta petíciót nem nyújtottak át a nagykövetségen. Egy transzparensen ugyanakkor elítélték az antikommunizmust. Néhányan hangosan éltették a Magyar Kommunista Munkáspártot. Az előre bejelentett akciót a rendőrség biztosította, de nem volt szükség semmiféle beavatkozásra, mert minden békésen zajlott le.

A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöksége ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás címén kezdeményezett eljárást a Fővárosi Bíróság elnöke. Thürmer Gyula pártelnök korábban bejelentette, hogy a párt több külföldi baloldali szervezetet kért fel tiltakozásra az MKM elnökségét a vádlottak padjára ültető eljárás ellen.