Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Prágában a magyar kommunistákért tüntettek

MTI
2007.10.19. 20:28

Mintegy kéttucatnyi cseh baloldali aktivista tüntetett pénteken késő délután a prágai magyar nagykövetség előtt, tiltakozva a Magyar Kommunista Munkáspárt vezetőinek beperlése ellen - értesült az MTI prágai tudósítója.

A "magyar kommunistákkal való szolidaritási akciót" Cseh- és Morvaország Kommunista Pártja (KSCM) és a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KSM) szervezte - tájékoztatta az MTI-t Monika Horení, a kommunista párt szóvivője. A tiltakozás résztvevői semmifajta petíciót nem nyújtottak át a nagykövetségen. Egy transzparensen ugyanakkor elítélték az antikommunizmust. Néhányan hangosan éltették a Magyar Kommunista Munkáspártot. Az előre bejelentett akciót a rendőrség biztosította, de nem volt szükség semmiféle beavatkozásra, mert minden békésen zajlott le.

A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöksége ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás címén kezdeményezett eljárást a Fővárosi Bíróság elnöke. Thürmer Gyula pártelnök korábban bejelentette, hogy a párt több külföldi baloldali szervezetet kért fel tiltakozásra az MKM elnökségét a vádlottak padjára ültető eljárás ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!